Apa şi maşina de spălat vase – un duet perfect

Spălarea manuală a vaselor şi cratiţelor nu presupune doar consumul a până la 107 de litri* apă pe zi, dar vă şi lasă pielea mâinilor uscată şi durează foarte mult timp. Optarea pentru achiziţionarea unei maşini de spălat vase pare o alegere înţeleaptă, deoarece presupune economii substanţiale. Însă care sunt aceste economii?


Economisiţi până la 97** de litri de apă

Un ciclu de spălare – în funcţie de dimensiunea maşinii de spălat vase Hansa – consumă între 8,5 şi 10 litri de apă. Pentru spălarea manuală a aceleiaşi cantităţi de vase, se pot consuma până la 107 litri de apă! Chiar şi prin simpla spălare în chiuvetă a oalelor şi veselei se consumă o cantitate mare de apă, ceea ce presupune costuri de până la de trei ori mai mari decât în cazul utilizării de apă rece!

Desigur, doriţi să faceţi economii, însă cum este posibil acest lucru dacă o maşină de spălat vase nu doar costă, dar mai consumă şi energie electrică? O maşină de spălat vase utilizează energie electrică pentru a încălzi apa, însă dacă achiziţionaţi o maşină de spălat vase din clasa de eficienţă energetică A+++, puteţi realiza economii considerabile. Aparatele din clasa de eficienţă energetică A+++ consumă cu 93 kWh mai puţin decât cele din clasa A. Puteţi utiliza această cantitate de energie electrică pentru a încălzi apa din fierbătorul dumneavoastră electric – de până la 540 de ori – sau puteţi pur şi simplu să beneficiaţi de facturi mai mici pentru energia electrică.


Apa este ţinută sub control

Vă îngrijorează faptul că maşina dumneavoastră de spălat vase v-ar putea inunda bucătăria? Cu siguranţă acest lucru nu se va întâmpla cu o maşină de spălat vase Hansa! Maşinile noastre de spălat vase sunt dotate cu o funcţie specială de protecţie: sistemul Aqua Stop, care previne scurgerea lichidelor din maşina de spălat vase. Astfel, aveţi siguranţa că, în cazul defectării neprevăzute a aparatului, nu vor fi inundate nici locuinţa dumneavoastră şi nici locuinţele vecinilor.

Duritatea apei versus siguranţa maşinii de spălat vase

Înainte de prima racordare a maşinii de spălat vase, verificaţi gradul de duritate a apei din reţeaua locuinţei dumneavoastră. Acest lucru se poate realiza cu uşurinţă, utilizând o bandă de hârtie pentru testarea durităţii apei. Duritatea apei din reţeaua locuinţei dumneavoastră este medie dacă concentraţia de carbonat de calciu (CACO3) este de peste 180 pe decimetru cub. Cu cât această valoare este mai mare, cu atât mai dură este apa. De ce trebuie să verificaţi gradul de duritate a apei? Acest lucru vă permite să adaptaţi setările maşinii de spălat vase în funcţie de gradul de duritate a apei şi să vă asiguraţi că adăugaţi întotdeauna cantitatea corespunzătoare şi tipul corect de săruri.

V-am răspuns la toate întrebările? Sperăm că da şi vă dorim să vă bucuraţi de utilitatea unei maşini de spălat vase Hansa chiar la dumneavoastră acasă.

* Spălarea manuală a vaselor a fost testată în condiţii domestice, însă datele pot varia în funcţie de cerinţele fiecărei locuinţe.
** Un singur ciclu de spălare presupune un set de vase, inclusiv farfurii pentru desert, farfurii întinse, boluri, farfurioare, pahare, furculiţe, cuţite, linguri şi linguriţe. Setul poate include de asemenea un platou mic pentru servire, un platou normal şi o cupă.