Curăţarea aparatelor electrocasnice: uşoară, rapidă şi plăcută

Curăţaţi frigiderul în doar 5 minute

Unele dintre alimentele păstrate în frigider, precum fructele şi legumele, sunt consumate în stare crudă şi nedecojite. Pentru a asigura menţinerea curăţeniei frigiderului şi a prospeţimii alimentelor, ar trebui să curăţaţi compartimentul frigider cel puţin o dată pe lună. Tehnologia NoFrost facilitează acest lucru, deoarece nu mai trebuie să pierdeţi timp şi energie pentru a decongela aparatul: aerul rece este distribuit uniform pentru a se preveni formarea şi acumularea gheţii pe pereţii aparatului. Este recomandat să utilizaţi produse de curăţare naturale, de exemplu, un amestec de apă şi oţet în proporţie de 1:1, sau bicarbonat de sodiu. Nu trebuie decât să aplicaţi o cantitate mică de produs pe un burete cu care să ştergeţi pereţii interiori ai frigiderului, iar apoi să îi ştergeţi cu o lavetă umedă.

Cuptoare sclipitor de curate

Cuptorul dumneavoastră miroase a alimente arse în loc să emane un miros îmbietor de prăjituri proaspăt coapte? În acest caz, există mai multe modalităţi de a-l păstra perfect curat. Cel mai simplu mod este cu ajutorul funcţiei de curăţare pirolitică care asigură curăţarea automată a aparatului prin arderea reziduurilor alimentare chiar şi din colţurile cele mai greu accesibile, la o temperatură de 490 °C.

Un alt mod de curăţare este cu ajutorul Aqualitic System; în acest caz, trebuie să turnaţi nişte apă în partea inferioară a cuptorului şi să setaţi un program cu o temperatură înaltă pentru a înmuia resturile alimentare arse şi depunerile de grăsime, putându-le apoi îndepărta cu uşurinţă prin ştergere. Pentru a curăţa tăvile şi grătarele care prezintă depuneri de grăsime, umeziţi-le şi presăraţi-le din abundenţă cu bicarbonat de sodiu. Aşteptaţi 15 - 20 de minute, iar apoi ştergeţi-le cu un burete umed.

Plite

Curăţarea plitelor ceramice şi cu inducţie este foarte simplă: pulverizaţi pe suprafaţa pitei un produs de curăţare special, iar apoi ştergeţi. Plitele cu gaz ridică ceva probleme, deoarece trebuie să îndepărtaţi depunerile de alimente arse şi de grăsime de pe arzătoare şi de pe suporturile din fontă pentru vasele de gătit. Însă datorită formei plate a arzătoarelor şi caracterului ergonomic al suporturilor pentru vasele de gătit din dotarea plitelor cu gaz Hansa, curăţarea este deosebit de simplă.