6 recomandări încercate şi testate pentru îndepărtarea petelor

1. Detergenţi

Cea mai simplă metodă de îndepărtare a petelor constă în utilizarea unui detergent puternic. Aplicaţi-l direct pe pată sau turnaţi-l în sertarul maşinii de spălat rufe împreună cu detergentul pudră. Anumite maşini de spălat rufe sunt dotate cu o caracteristică care permite circularea suplimentară a apei cu detergent, precum funcţia Aqua Stream din dotarea aparatelor Hansa, care asigură o posibilitate mai mare de îndepărtare completă a petelor.


2. Apă rece

Utilă pentru îndepărtarea petelor de ou, îngheţată şi iaurt. Nu trebuie decât să introduceţi rufele într-un lighean cu apă rece şi să aşteptaţi 30 de minute. În cazul petelor cauzate de produse lactate, nu utilizaţi niciodată apă caldă, deoarece aceasta ar putea determina coagularea proteinelor, făcând astfel petele şi mai dificil de îndepărtat.

3. Apă clocotită

Ceaiul şi cafeaua conţin taninuri, care sunt nişte substanţe tanante naturale puternice şi dificil de îndepărtat de pe haine. Nu puteţi decât să utilizaţi apă clocotită. Introduceţi rufele pătate într-un lighean cu apă clocotită şi lăsaţi-le astfel pentru ceva timp. Evitaţi aplicarea de produse de curăţare pe astfel de pete, în caz contrar, situaţia se va înrăutăţi.


4. Apă + detergent lichid

Aceasta este cea mai bună combinaţie pentru îndepărtarea petelor mixte, inclusiv a celor provocate de dulciuri, sosuri sau produse cosmetice. Frecaţi pata utilizând detergent de rufe şi apă rece. De asemenea, puteţi să înmuiaţi rufele într-o soluţie de apă rece cu detergent lichid.


5. Acid citric

Excelent pentru îndepărtarea petelor de fructe deshidratate. Amestecaţi 3-4 linguri de acid citric cu o cantitate mică de apă şi înmuiaţi rufele pătate în această soluţie. Petele proaspete de fructe pot fi îndepărtate imediat cu apă fierbinte.


6. Pudră de talc şi benzină

Aceştia sunt adevăraţi inamici ai petelor de unsoare. Nu trebuie decât să presăraţi pudră de talc pe pată, să o lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute, iar apoi să o îndepărtaţi cu o perie. Puteţi, de asemenea, să aplicaţi o cantitate mică de benzină pe pată şi să frecaţi. Apoi, trebuie doar să introduceţi articolul de îmbrăcăminte în maşina de spălat rufe şi să activaţi programul dumneavoastră preferat. Unele maşini de spălat rufe Hansa permit crearea de programe personalizate pe baza setărilor selectate